קדרת שורשים

קדרת שורשים

שולח המתכון: פולינה
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: ירקות מאודים

קדרת שורשים טעימה וצבעונית. יפה להגשה, מתאימה לכל אירוע, וגם טעימה.

2 גזרים
2 בצלים לבנים או סגולים (או 2 לבנים ו-1 סגול)
1 קולורבי
1 לפת
2 תפוחי אדמה אדומים גדולים
3 ארטישוק ירושלמי (תפוח אדמה ירושלמי)
1 שומר
1 סלק
שמן זית
מלח
פלפל
50 גר' חמאה
5 עלי מרווה
10 ענפי תימין
2 כוסות יין לבן
2 כפות סוכר חום

את כל הירקות לקלף, לשטוף ולחתוך לאצבעות עבות.
לשים את כל הירקות בתבנית צלייה חד פעמית (מכסף)
לטבל בשמן זית, מלח ופלפל.
לפזר מעל חתיכות חמאה,עלי מרווה ותימין.
לערבב את היין הלבן עם הסוכר החום.
לצקת מעל הכל את תערובת היין והסוכר.לכסות בנייר אלומיניום.
להכניס לתנור לטמפרטורה של 220 מעלות (לא טורבו) לכשעה ורבע.
אם רוצים לשים על טורבו אז ל180 מעלות לכשעה ורבע.
להוריד את האלומיניום ולהחזיר לתנור ועוד רבע שעה - עשרים דקות להשחמה.