חפש מתכון
שולח המתכון: נורית
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות:
עוגות שוקולד
, שוקולד
עוגת שוקולד מצויינת שכולם אוהבים, ומלקקים אחר כך את השוקולד שנשאר
הערה:
דורש הכנה של לילה לפני
חומרים:
150 גר' פקאן
2 כפות פירורי לחם
300 גר' חמאה
300 גר' שוקולד (70 אחוז מוצקי קקאו- ספלנדיד מריר)
3/4 כוס סוכר
3 כפות ברנדי (לא חובה, אפשר גם פחות)
7 ביצים
אופן ההכנה:
תערובת השוקולד:
להמיס בסיר את החמאה.
לשבור את השוקולד לחתיכות גדולות ולהוסיף לחמאה .
להוסיף את הסוכר והברנדי לתערובת השוקולד ולערבב.
לצנן מעט מהאש (כדי להכניס את הביצים).
להוסיף ביצה אחת ולערבב, וכך הלאה את כל ה7 ביצים.
תחתית העוגה:
את הפקאן לשבור לחתיכות גדולות.
להוסיף את הפירורי לחם ולערבב.
לשים 5 כפות מתערובת השוקולד לתערובת האגוזים ולערבב.
לשמן תבנית עגולה ולשים השוקולד והאגוזים. להשטיח לשכבה אחידה על פני כל התבנית.
לאפות בחום של כ-200 מעלות לבערך 5 דקות.
לאחר מכן לצנן את העוגה.
לאחר שתחתית העוגה הצטננה מעט, לשים עליה את שאר תערובת השוקולד ולהכניס למקרר ללילה.
תגיות:
ברנדי,
חמאה,
עוגות,
פירורי לחם,
פקאנים מסוכרים,
שוקולד,
שוקולד מריר,