חפש מתכון
שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות:
עוגות פירות
, עוגות שוקולד
, שוקולד
עוגת דודבנים יפהפייה עם ציפוי ושוקולד לבן מעל. ניתן להשתמש בקיווי במקום דובדבנים
בצק:
100 גר' חמאה
1 כף חלב
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 וחצי כוסות קמח תופח.
לערבב ולשים בתבנית עגולה משומנת עם דפנות, ולדקור את הבצק.
לאפות בטמפרטורה 180 מעלות כ-25 דקות.
על הבצק, כשהוא כבר קר לשים את הדובדבנים בלי חרצנים, עם קצת מיץ.
קרם:
200 גר' שוקולד לבן להמיס עם 2 כפיות מים. (לא להרתיח)
1 כפית תמצית וניל או ליקר או ברנדי
1 חלמון.
להקציף שמנת מתוקה, להוסיף תערובת השוקולד, וכל זה לשים על הדובדבנים.
אפשר במקום דובדבנים לשים קיווי.
תגיות:
ביצים,
ברנדי,
דובדבנים,
וניל,
חלב,
חמאה,
ליקר,
עוגות,
קיווי,
קמח תופח,
שוקולד,
שוקולד לבן,
שמנת מתוקה,