חפש מתכון
שולח המתכון: אמא של סופי
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות:
בצק שמרים
, בצקים למילוי
, בקר
, עוף
מתכון טעים לפירושקי
חצי חבילת שמרים מרובעת להמיס בכוס 250 מ"ל עם חלב או מים חמים (30 -40 מעלות), להוסיף 3 כפות סוכר, 1/3 כפית מלח ו2 ביצים ולערבב.
להוסיף 4 כוסות קמח רגיל, 50 גר חמאה רכה ולערבב היטב.
לשים במקום חם בסיר סגור בתוך אמבט מים של 40-50 מעלות, ולהשאיר ככה לשעה-שעתיים.
למעוך את הבצק חזק ולהשאיר לעוד כ1/2 שעה.
מילוי:
ביצים קשות עם בצל ירוק, מלח ופלפל
או
בשר מבושל טחון עם בצל מטוגן, מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
לוקחים כדור בצק, משטחים עם היד, שמים כפית של מילוי וסוגרים היטב.
מטגנים בשמן עמוק.
תגיות:
ביצים,
ביצים קשות,
בצל ירוק,
בצלים,
בצק,
בקר,
חלב,
חמאה,
פירושקי,
שמרים,