חפש מתכון
שולח המתכון: יהודית ג.
זמן הכנה: כמה דקות
קטגוריות:
מרקים
מרק בצל עדין, משביע וטעים
50 גרם חמאה
5 בצלים - לקצוץ גס
2 כפות קמח
1/2 כוס יין לבן (עדיף מאדים)
1 וחצי - 2 ליטר מים רתוחים
3 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 כף סויה
מלח
פלפל שחור
קצת כמון
אגוז מוסקט טחון
אופציונאלי:
קרוטונים / טוסטונים קטנים
מטגנים חמאה עם הבצלים הקצוצים.
אחרי הצהבה מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את היין ומערבבים.
מוסיפים מים רתוחים, אבקת מרק בצל, אבקת מרק עוף,
סויה, מלח, פלפל שחור, כמון ואגוז מוסקט.
מבשלים על אש גבוהה עד שרותח ומכסים.
מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד כשעה.
מכבים ואוכלים בכיף.
ניתן להוסיף קרוטונים או טוסטונים קטנים.
אפשר להגיש בלחמניה עגולה שהתייבשה בתנור.
מוציאים את הפנים שלה, מוזגים מרק ומגישים.
תגיות:
אגוז מוסקט,
בצלים,
חמאה,
יין לבן,
כמון,
מרק,
מרק בצל,
מרק עוף,
קמח,
רוטב סויה,