fruitCake

חפש מתכון

חפש








קובה סלק

קובה סלק

שולח המתכון: שלומית.ש
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות: בצקים למילויכיסוניםמרקים

קובה מבושל במרק סלק מתוק חמוץ

חומרים:

בצק:
כוס וחצי סולת
מים פושרים
מלח - כחצי כפית

רוטב:
1 סלק - קצוץ גס
1-2 בצלים קצוצים גס
1 לימון - לסחוט למיץ
סוכר כ- 5 כפות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון

מילוי:
1/2 קילו בשר בקר טחון טרי
1/2 סלק קצוץ דק
1/2 בצל קצוץ דק
1/2 לימון - לסחוט למיץ
עלי פטרוזיליה/סלרי לפי הטעם
סוכר כ-כף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
מערבבים את הסולת, המים והמלח עד לקבלת תחושב של בצק רך מאוד ואחיד. לתת לו לנוח.

בזמן הזה מכינים את הרוטב:
מכניסים לסיר רחב את השמן והבצל.
מוסיפים את הסלק, מיץ לימון, תבלינים ומים בנדיבות,
אבל לכל היותר עד לחצי גובה כדי שכשנכניס את הקובות המים לא יישפכו מהסיר.

בינתיים מכינים את המילוי:
מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה/סלרי, הסלק,
המיץ ושאר התבלינים ומעסים תוך כדי ערבוב את הבשר כדי שהכל יספוג את כל הטעמים.

מכינים את הקובות:
בשלב זה הבצק נהיה קצת דביק, ולכן זה מומלץ לקחת כלי עם מים
ובין קובה לקובה להרטיב את הידיים ואז לקחת מהבצק.
לוקחים חופן מהבצק בגודל של כדור פינגפונג, פותחים לצורה של עיגול,
מכניסים מעט מהבשר וסוגרים טוב טוב את הקובות. מכניסים לסיר כשהפתח כלפי מטה.

מרגע שהכנסנו את הקובות לסיר מומלץ להמעיט או לגמרי לא
לערבב או להזיז את הקובות על מנת שלא יתפרקו בתוך הסיר.

מבשלים על אש בינונית כשרואים קצת מהבועות של המים (בועות בינוניות) כ45 דקות.

ניתן להשתמש בשארית הסלק שנותר לסוף הבישול.
שמים את הסלק בדקות האחרונות של הבישול (אפשר שלם כפי שהוא) בתוך הסיר,
כדי שיוסיף צבע יותר סגול לרוטב.


תגיות: בצליםבקרמיץ לימוןסלקעלי סלריפטרוזיליה

X
שלח לחבר
 
שם החבר
האימייל שלך
האימייל של החבר
הוסף הודעה אישית