חפש מתכון
שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות:
בצקים למילוי
, מתכוני חנוכה
, סופגניות
מתכון לסופגניות לחנוכה בציפוי שוקולד
(25 יחידות)
1 גק' קמח לבן
1/2 כוס סוכר (100 גר)
1 חב' שמרים לחים (50 גר)
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים קרים
שמן לטיגון עמוק, כחצי בקבוק.
חומרים למילוי:
250 גר שמנת מתוקה
50 גר חמאה
400 גר שוקולד מריר
1/2 כוס וודקה משובחת
הכנת הבצק:
מכניסים את כל המוצרים למיקסר למהירות איטית לכ-4 דקות.
מגבירים את המהירות לעוד כ-8 דקות.
מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ-20 דקות.
יוצרים מהבצק כדורים כגודל קלמנטינות ונותנים לו לתפוח עוד חצי שעה.
מחממים שמן לכ-60 מעלות חום.
מטגנים כל סופגנייה כ-3 דקות מכל צד.
הכנת המילוי:
מרתיחים את השמנת ומצננים כרגע שעה.
מוסיפים את השוקולד והחמאה לשמנת ומערבבים לקבלת קרם חלק וסמיך מעט.
מוסיפים את הוודקה. מערבבים ומזריקים כמות לפי הטעם לכל סופגנייה.
תגיות:
ביצים,
בצק,
וודקה,
חמאה,
סופגניות,
קמח,
שוקולד מריר,
שמן,
שמנת מתוקה,
שמרים,