חפש מתכון
שולח המתכון: לא ידוע
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות:
אסייתי
, הודו
, עוף
פרוסות חזה עוף בבלילה בסגנון סיני
250 גרם חזה עוף או הודו או 5-6 דגי סול.
אם מכינים את הדגים אז משאירים אותם ב1 ליטר מים + 2-3 כפות מיץ לימון כשהדג קפוא ל10-15 דקות. מוציאים את הדג כשהוא עוד קפוא חותכים באלכסון לרצועות.
רוטב:
כף ליקר שרי
2 כפות רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר
שן שום כתושה
מעט מלח
אם מכינים עוף או הודו, יש להשרות ללילה שלם.
אם מכינים דג, יש להשרות ל1/2 שעה.
בלילה:
ביצה מוקצפת + 1-2 חלמונים
4 כפות קורנפלור
שמן לטיגון עמוק.
בוחשים את כל מצרכי הרוטב. חותכים את העוף לרצועות ארוכות כ-3 ס"מ וברוחב 1/2 ס"מ ומשהים ברוטב לשעתיים. בוללים את מצרכי הבלילה וטובלים את נתחי העוף בבלילת הבצק. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום בהיר. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
תגיות:
ביצים,
הודו,
זנגוויל,
ליקר,
עוף,
קורנפלור,
רוטב סויה,
שום,