חפש מתכון
שולח המתכון: פולינה
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות:
בצקים למילוי
, מתאבנים
כופתאום מתוקות, מצויינות בתור קינוח או בתור מנה ראשונה מתוקה לארוחה חלבית
בצק:
2 כוסות מים
3 כפות שמן
קצת מלח
2 כוסות קמח רגיל
2-3 ביצים
120 גר' שזיפים
120 גר' משמשים
(סכ"ה 250 גר' שזיפים ומשמשים)
הכול חוץ מהקמח, הביצים והפירות היבשים לשים על האש ולהביא לרתיחה.
להוריד מהאש ולהוסיף קמח. אחר-כך להוסיף הביצים.
אם יוצא נוזלי להוסיף קמח וללוש.
להשאיר לחצי שעה.
את השזיפים והמשמישים להשאיר לחצי שעה במים, לייבש ולהוציא גרעינים.
את הבצק לחלק ל-4, לגלגל בעובי 1/2 ס"מ, לעשות עיגולים, לשים חצי שזיף או מישמיש ולסגור ככדור.
לגמור כך את כל הבצק.
לבשל במים עם מלח בערך 10-20 דקות. לא לסגור מכסה!
ציפוי:
300 גר' מרגרינה
400 גר' פירורי לחם בהירים
2 כוסות סוכר
4 סוכר וניל
1 כף קינמון
להמיס מרגרינה, להוסיף פירורי לחם, לטגן עד להזהבה, להוסיף סוכר ואת יתר החומרים.
חצי כמות מספיקה לכסות את המנה של הכופתאות.
את החצי השני ניתן להקפיא לפעם הבאה...
תגיות:
ביצים,
בצק,
מרגרינה,
משמש,
סוכר וניל,
פירורי לחם,
קינמון,
קמח,
שזיפים,
שמן,