חפש מתכון
שולח המתכון: נימה
זמן הכנה: שווה את ההשקעה
קטגוריות:
דגים
, מתכוני פסח
, מתכוני ראש השנה
מתכון גפילתע פיש לארוחות חג
ל-1 קילו דג קרפיון (בחנות כשהוא לא מנוקה):
1 גזר
2 בצלים קטנים (און אחד גדול)
1 ביצה
רבע סלק
קמח מצה (או לחם לבן רטוב וסחוט)
להשאיר ל-10 דק', ולראות אם צריך להוסיף עוד קמח או לחם.
להוסיף מלח, פלפל וכפית סוכר.
שמים בסיר פרוסות סלק שלם, מים, דגים, גזרים שלמים (שאחר-כך לקישוט חותכים לפרוסות).
כשהמים רותחים להוסיף מלח, פלפל וסוכר (2-3 כפיות).
אחרי 20 דקות לטעום ולהמשיך לבשל כ-שעה וחצי.
לתת לדג להתקרר בתוך הסיר.
להוציא בזהירות ולשים בצלחת הגשה עם חתיכת גזר ממעל.
תגיות:
ביצים,
בצלים,
גזרים,
גפילטע פיש,
דג,
דג קרפיון,
לחם,
סלק,
קמח מצה,