חפש מתכון
צילום: עינת גוטמן
שולח המתכון: אמא
זמן הכנה: בין שעה לשעתיים
קטגוריות:
עוגות שוקולד
עוגה כושית קלאסית שאמא מכינה הרבה, פשוטה וטעימה
1 מרגרינה או 1/2 כוס שמן ו1 חמאה
2 ביצים
2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 גיל/אשל/יוגורט
1 כפית סודה לשתייה
2 כפות תמצית רום
2 כפות קקאו
לציפוי:
50 גר מרגרינה/חמאה
1/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
ממיסים על האש את המרגרינה, מוסיפים סוכר ותמצית רום. מכבים.
לכל אשל מוסיפים 1/2 כפית סודה לשתייה, לערבב ולהשאיר לדקה.
להוסיף את האשל והביצים לתערובת המרגרינה, לערבב.
לחוד לערבב קמח עם קקאו ולהוסיף לתערובת.
לאפות בטמפ' 180 מעלות.
ציפוי:
להרתיח חלב, סוכר וקקאו. להוסיף מרגרינה או חמאה, לשפוך חם על העוגה החמה.
תגיות:
חלב,
חמאה,
יוגורט,
מרגרינה,
סודה לשתיה,
עוגות,
קמח תופח,
קקאו,
רום,